Cursus voor de toelatingsproef Arts

Spoorweglaan 100, 9100 Sint-Niklaas

Voorbereidende Cursus voor de Toelatingsproef Arts

De voorbereidende cursus van Scholengemeenschap WIJS! is speciaal ontworpen voor leerlingen uit het zesde jaar die zich willen voorbereiden op de toelatingsproeven voor geneeskunde, tandheelkunde en diergeneeskunde.

Doel van de Cursus

De toelatingsproeven voor deze studies zijn intensief en vereisen een goede voorbereiding op gebieden zoals wiskunde, biologie, fysica, en chemie, evenals generieke competenties zoals informatie verwerking en communicatieve vaardigheden. Onze cursus biedt gerichte training en begeleiding om je slaagkansen significant te verhogen.

Cursusinhoud en Structuur

De cursus omvat:

  • 12 lessen in Wetenschappelijke Vakken: Diepgaande sessies in chemie, fysica en biologie, waarbij zowel herhaling als nieuwe leerstof aan bod komt.
  • 2 sessies Generieke Competenties: Gericht op het verwerven en verwerken van informatie, inclusief gespreksanalyse tussen arts en patiënt en de analyse van wetenschappelijke teksten.

Lesrooster en Locatie

De lessen vinden jaarlijks plaats, startend in oktober. Ze worden gehouden op vastgestelde data, voornamelijk op zaterdagen, en duren elk ongeveer drie uur. Alle lessen zijn fysiek bij te wonen in het auditoriumklas van OLVP aan de Spoorweglaan 100 te Sint-Niklaas. Voorbereiding via ons Moodle-platform is vereist voorafgaand aan elke les.

Inschrijving en Kosten

  • Voor leerlingen van onze scholengemeenschap: €75.
  • Voor externe leerlingen: €95, afhankelijk van beschikbare plaatsen. Inschrijvingen starten jaarlijks in september via onze website en zijn mogelijk tot uiterlijk 14 dagen voor de eerste lesdag.

Docenten

De cursus wordt verzorgd door ervaren docenten, gespecialiseerd in hun respectievelijke vakgebieden.

Aanmelden

Bereid je optimaal voor op je toekomst in de geneeskunde met onze gestructureerde en inhoudelijk sterke voorbereidingscursus. Voor meer informatie, neem contact op via info@sowijs.be.