OKAN Zomerklas: Taal en Plezier in de Zomer

De OKAN zomerklas is een speciaal programma ontworpen voor OKAN-leerlingen en ex-OKAN leerlingen van 12 tot 18 jaar. Ons doel is om anderstalige nieuwkomers gedurende de zomervakantie te ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun Nederlandse taalvaardigheden in een ontspannen en interactieve omgeving.

Programma-overzicht

  • Datum: Het programma loopt jaarlijks van 5 augustus tot 23 augustus.
  • Tijden: Iedere maandag, dinsdag, donderdag kom je van 9u00 tot 15u00. Iedere woensdag kom je van 9u00 tot 12u00. In de voormiddag leren we Nederlands. In de namiddag voorzien we altijd een leuke activiteit.
  • Locatie: De lessen vinden plaats in het college, waarbij we zowel binnen als buiten activiteiten organiseren afhankelijk van het weer en de geplande activiteiten.

Ochtendprogramma: Taallessen

Elke ochtend wordt besteed aan het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheden door middel van interactieve lessen. Deze sessies zijn gericht op het uitbreiden van woordenschat, grammatica en spreekvaardigheid, essentieel voor een succesvolle integratie in het reguliere onderwijs en dagelijks leven.

Middagprogramma: Creatieve en Sportieve Activiteiten

Na de lunchpauze bieden we een mix van:

  • Creatieve Workshops: Kunst, muziek, en handvaardigheid.
  • Culturele Activiteiten: Kennismaking en bezoeken aan interessante plaatsen in de omgeving.
  • Sport en Spel: Van teamspellen tot individuele sporten, geschikt voor alle niveaus en interesses.

Inschrijving en Kosten

  • Inschrijving: De inschrijving is gratis en verplicht voor de volledige drie weken. Inschrijven kan online via onze website.
  • Deadline: Zorg dat je uiterlijk op 30 juni inschrijft om je plaats te verzekeren.

De OKAN zomerklas is meer dan alleen een taalcursus; het is een kans om nieuwe vrienden te maken, kennis te maken met relevante organisaties in Sint-Niklaas en omgeving, en vooral veel plezier te hebben tijdens de zomervakantie. We hopen dat je je bij ons aansluit voor een onvergetelijke zomer!