Pauze project

Apostelstraat 19 Bus 1, 9100 Sint-Niklaas.

Ontdek het Pauze Project

Het Pauze Project is een speciaal initiatief voor leerlingen die uitdagingen ondervinden in het reguliere onderwijsproces. Wanneer leerlingen tekenen van overbelasting vertonen en dit zich uit in ongewenst gedrag, biedt het Pauze Project een welkome onderbreking en een kans op herstel.

Onze Aanpak

Wij geloven dat elke leerling uniek is en individuele aandacht verdient. Daarom benaderen wij elke situatie op maat:

  • Individuele en Groepssessies: Wij werken zowel individueel als in kleine groepen om nauw aan te sluiten bij de specifieke behoeften van elke leerling.
  • Sociale Vaardigheden: Door middel van rollenspellen, gesprekstechnieken, en creatieve opdrachten versterken we de sociale vaardigheden van de leerlingen.
  • Zelfinzicht en Persoonlijke Ontwikkeling: We stimuleren zelfreflectie en persoonlijke groei, wat helpt bij het maken van een nieuwe start, indien nodig op een andere school.

Doelen van het Project

Het Pauze Project heeft als doel:

  • Het verbeteren van het welbevinden van de leerling.
  • Het herstellen van relaties met de omgeving.
  • Het voorkomen van schorsingen en schooluitval.
  • Het bieden van de nodige handvatten om beter om te gaan met uitdagingen.

Programma

Gedurende een periode van drie weken volgen de deelnemers een intensief programma, afgestemd op hun individuele behoeften. Dit programma omvat gevarieerde activiteiten die gericht zijn op de ontwikkeling van vaardigheden en het aanbieden van ondersteuning.

Locatie en Tijden

Het Pauze Project vindt plaats op onze locatie aan de Apostelstraat 19 Bus 1, 9100 Sint-Niklaas. We maken ook gebruik van verschillende externe locaties voor onze activiteiten, waardoor het programma dynamisch en interactief blijft.

Meer Informatie

Wilt u meer weten of uw kind aanmelden voor het Pauze Project? Download onze volledige brochure voor een gedetailleerde uitleg van onze methoden, doelen en het volledige programma.