Je zoekt een school of studierichting?

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar en maak je binnenkort dus de overstap naar het secundair? Of ga je al naar een secundaire school, maar zoek je een nieuwe studierichting of school die nog beter bij je passen? Wij hebben het voor jou!

Kan je niet wachten om onze scholen te ontdekken? Duik dan meteen in ons aanbod!

Een nieuwe school kiezen, dat is heel spannend! En jouw favoriete studierichting vinden, hoe doe je dat? Omdat die keuze zo belangrijk is, maakten we er speciaal een volledige website over. Via volgende website krijg je in 1 klik de ultieme gids voor een vlotte overstap van basis naar secundair.

PEP-Dagen

De Pepdagen: een jaarlijks terugkerend evenement waar ca. 1700 basisschoolkinderen eind maart kennismaken met diverse studiegebieden van secundaire scholen. Vanop de Grote Markt van Sint-Niklaas trekken ze per bus of te voet naar de scholen om er te proeven van verschillende werkwinkels. Een onmisbare ervaring voor een succesvolle overgang naar het middelbaar onderwijs!

Pauze project

Het Pauze Project biedt ondersteuning aan leerlingen die moeite hebben met het reguliere klasgebeuren door te focussen op welbevinden, sociale vaardigheden en zelfinzicht. Dit project helpt conflicten op school te verminderen en biedt een nieuwe start voor wie dat nodig heeft. Lees meer over onze aanpak en doelen in onze uitgebreide brochure.

Cursus Arts

Bereid je voor op de toelatingsproef voor geneeskunde, tandheelkunde en diergeneeskunde met onze voorbereidende cursus. Verhoog je slaagkansen met lessen in wiskunde, biologie, fysica, chemie en generieke competenties. Klik hier voor meer informatie en inschrijvingsdetails.

OKAN Zomerklas

Ontdek onze OKAN Zomerklas! Een unieke drie-weekse zomerschool voor OKAN en ex-OKAN leerlingen van 12 tot 18 jaar, die hun Nederlands willen versterken. Elke ochtend is er taalles en in de namiddag genieten de leerlingen van een gevarieerd aanbod aan creatieve, culturele activiteiten, sport en spel. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven!

Vakantiecursussen

Versterk je basiskennis met onze vakantiecursussen! Beschikbaar voor vakken als economie, chemie, cultuur- en gedragswetenschappen, bedrijfseconomie en Duits, bereiden deze cursussen je voor op een vlotte overstap naar nieuwe studierichtingen. De lessen vinden plaats in de laatste week van augustus. Klik hier voor details en inschrijving!

Voorleestoer

De voorleestoer is speciaal ontworpen voor tweedejaars leerlingen om de liefde voor lezen te bevorderen. Scholen kunnen zich inschrijven om samen leesplezier te ervaren en auteurs en illustratoren te ontmoeten. Ontdek hoe leerlingen tijdens de voorleestoer de magie van boeken ervaren op voorleestoer.be.

KUBB Tornooi

Laat je innerlijke Viking los en doe mee met het KUBB, georganiseerd door SG WIJS!

Een kans om samen te komen, te ontspannen en je tactische vaardigheden te tonen. Schrijf je in, vorm een team en strijd mee om de titel van KUBB kampioen van de scholengemeenschap te veroveren.

Meld je vandaag nog aan voor een namiddag vol plezier en collegialiteit!”

Inschrijven kan via: kubb@sowijs.be

volleybaltornooi

Duik in de actie en spike je weg naar de overwinning op ons sensationele Volleybaltoernooi! Of je nu een ervaren speler bent of gewoon op zoek bent naar een leuke uitdaging, dit toernooi is voor jou.

Sluit je aan bij SG WIJS! en laat je vaardigheden op het veld zien terwijl je strijdt tegen andere teams voor glorie en roem. Schrijf je team in en maak je klaar voor een dag vol spannende rally’s, spectaculaire spikes en onvergetelijke momenten!

 

Inschrijven kan binnenkort!