Apotheekassistent

Graad: Secundair na Secundair TSO
Profiel

Deze studierichting bereidt je voor op werk in de farmaceutische sector. Tijdens de lessen verwerf je basiskennis, nodig om in deze sector aan de slag te kunnen. Je wordt ingewijd in de algemene werking van de apotheek. Verder wordt ruime aandacht besteed aan aandoeningen en hun oorzaken, en aan de werking en de bereiding van geneesmiddelen. De vaardigheden die je nodig hebt op het werkveld verwerf je gedurende stage in apotheek en/of ziekenhuisapotheek.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

De opleiding richt zich vooral tot mensen met interesse in de wetenschappelijke en de medische wereld.  Je zal je permanent inzetten om hierover een theoretische kennis op te bouwen.  Bovendien zijn er laboratoriumoefeningen en stages in de officina om de verworven inzichten te leren toepassen. Daarbij wordt verwacht dat je ordelijk, hygiënisch en met grote verantwoordelijkheid kan werken. Bovendien moet je communicatief vlot zijn.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Het beroep van apotheekassistent is als officieel beroep erkend (KB 03/02/97). Met dit diploma voldoe je aan de voorwaarden van dit koninklijk besluit. Je kan onmiddellijk aan de slag in apotheken, ziekenhuisapotheken en farmaceutische bedrijven.

Scholen die deze richting aanbieden