Elektromechanica

Graad: 2 - 3 TSO
Profiel

Elektromechanica is een theoretisch-technische studierichting met technische vakken over mechanica en elektriciteit. Elektromechanica is qua studieniveau te vergelijken met Elektriciteit-elektronica, dus qua algemene vakken minder zwaar dan industriële wetenschappen, en anderzijds ook minder praktijkgericht dan mechanische technieken.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je bent geinteresseerd in de elektro-mechanische evolutie. Je hebt aanleg voor techniek en belangstelling voor de theorie en praktijk van elektriciteit en mechanica. Je hebt een behoorlijke wiskundige basis en een (fijne) handvaardigheid.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Onderhoudstechnicus, technisch vertegenwoordiger, CAD-tekenaar, mecanicien, hersteller van apparaten, koeltechnicus, lichtreclames fabrikant/hersteller, studietekenaar-constructeur, technisch tekenaar, technicus voor werkvoorbereiding onderhoudstechnicus in bedrijven, fabricagetechnicus, kwaliteitscontroleur.

Wat kan je verder studeren?

Master: industrieel ingenieur

Bachelor: elektriciteit, elektromechanica, automechanica, meet-en regeltechnieken, mechanica, leraar secundair onderwijs (mechanica - elektriciteit)

7de specialisatiejaar BSO: auto-elektriciteit, industrieel onderhoud

Scholen die deze richting aanbieden