Informaticabeheer

Graad: 3 TSO
Profiel

In informaticabeheer leer je apparatuur installeren en ‘draaiend houden’, zowel ivm hardware als software. Je leert mensen helpen die onmiddellijke hulp vragen voor hun computerproblemen. In de algemene vorming zijn taal en wiskunde belangrijk, in de technische vorming ligt het accent op informatica en bedrijfseconomie.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je hebt belangstelling voor informatica, en bent voldoende sterk voor wiskunde en taal. Je hebt zin voor orde en je nauwkeurigheid, en je wil probleemoplossend leren werken.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Werknemer in de branches van software-ontwikkeling, verkoop en assemblage van computers, informatica-ondersteuning in de administratie. Op het einde van de studies wordt het attest bedrijfsbeheer uitgereikt, waardoor je je kunt vestigen als zelfstandige

Wat kan je verder studeren?

bachelor: Toegepaste informatica, Multimedia en communicatietechnologie, Informatiemanagement en support, Leraar secundair onderwijs-groep 1(economie, burotica of informatica, handel-burotica)

Zevende specialisatiejaren TSO: Administratie vrije beroepen, Commercieel webverkeer, Immobiliënbeheer, Internationaal transport en goederenverzending, KMO-administratie, Medico-sociale administratie, Public relations, Toerisme en recreatie, Verkoop en distributie.

Zevende specialisatiejaren BSO: kantooradministratie en gegevensbeheer, logistiek, verkoop en vertegenwoordiging, winkelbeheer en etalage.

Scholen die deze richting aanbieden