Plant-, Dier- en Milieutechnieken
Je leert hoe de mens plantaardig en dierlijk voedsel produceert en de kwaliteit ervan verbetert. De vorming steunt op twee peilers: een brede algemene ontwikkeling en een meer gespecialiseerde en praktische kennis omtrent dieren en teelten, maar ook over bedrijfsvoering (wetgeving, kostprijsberekeningen). Die kennis wordt toegepast in praktijkvakken en stage.
Je hebt belangstelling voor de landbouwsector (landbouwteelten, veeteelt, grondwerk) en je houdt van praktisch werk binnen en buiten.
Afgestudeerden starten vaak als zelfstandig helper op het bedrijf thuis, werknemer in de voedingssector of in een commerciële functie, b.v. als vertegenwoordiger.
Professionele bacheloropleidingen: landbouw- en biotechnologie, chemie, milieuzorg, landschaps- en tuinarchitectuur, farmaceutische en biologische technieken, verpleegkunde, leraar secundair onderwijs groep 1 (technisch-technologische opvoeding, biotechnieken-land-en tuinbouw);
Zevende specialisatiejaren TSO: bedrijfsleiding land-en tuinbouw, landbouwmechanisatie,
Zevende specialisatiejaren BSO: bosbouw, landbouwdiversificatie, landbouwteelten (en/of) veehouderij, agromanagement, bloemsierkunst, groenbeheer en verfraaiing, land- en tuinbouwmechanisatie, manegehouder-rijmeester, tuinbouwmechanisatie, tuinbouwteelten.