Onthaal en Public Relations

Graad: 3 TSO
Profiel

Eigen aan deze opleiding is de sterke klemtoon op sociale en psychologische inzichten en vaardigheden: je leert omgaan met mensen, en talen (Nederlands zowel als Frans, Engels en Duits) zijn dus onmisbaar. Je leert folders en powerpointpresentaties maken.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je bent vlot en gaat graag om met mensen. Je bent discreet en betrouwbaar. In moeilijke situaties blijf je toch diplomatisch, geduldig en beleefd. Je bent goed in Nederlands en vreemde talen en bent bereid die talenkennis te vergroten. Je bent flexibel en niet bang om een inspanning te leveren.

In welke beroepen kan je direct terecht?

host(ess), public relations assistent(e), onthaalverantwoordelijke, receptionist(e), baliebediende, medewerker evenementenbureau, pr-dienst in profit- en socialprofitsector of jeugddienst, verantwoordelijke voor mediacontacten van een organisatie of bedrijf, gids

Wat kan je verder studeren?

bachelor communicatiebeheer, hotelbeheer, bedrijfscommunicatie, pers en voorlichting, public relations, eventmanagement, maatschappelijk assistent, bepaalde lerarenopleidingen

7de specialisatiejaren TSO: Administratie vrije beroepen, Butler, commercieel webverkeer, Hotelbeheer, immobiliënbeheer, Internationaal transport en goederenverzending, KMO-administratie, Medico-sociale administratie, Public relations,Toerisme en organisatie,Toerisme en recreatie,Verkoop en distributie, Hotelonthaal.

Scholen die deze richting aanbieden