Onthaal en Recreatie

Graad: 3 BSO
Profiel

In de richting Onthaal en Recreatie word je opgeleid tot begeleider of animator van (dag)toeristen. Via werkplekleren, allerlei uitstappen en stages doe je praktische ervaringen op om de nodige vaardigheden onder de knie te krijgen. In het vak communicatie en in de vreemde talen staat mondelinge taalvaardigheid centraal.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Ga je dus graag om met mensen, aarzel je niet het woord te nemen, ben je sportief ingesteld en beschik je over een goede fysieke basisconditie? Kan je flexibel omgaan met verschillende soorten bezoekers tijdens hun vrije tijd? Heb je bovendien een basiskennis in Frans? Dan biedt deze richting zeker heel wat uitdagingen.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Je wordt klaargestoomd om (dag)toeristen van alle leeftijden te onthalen en hen te animeren in pretparken, op campings, in recreatiedomeinen, op sport- en spelactiviteiten...

Wat kan je verder studeren?

Na het 6e jaar kan je een 7e specialisatiejaar volgen waarin je wordt opgeleid tot reservatiebediende in de toeristische sector of waarmee je animator in het buitenland kan worden. Wie wil kan daarna ook nog instromen in andere 7e specialisatiejaren.

Scholen die deze richting aanbieden