Renovatie Bouw

Graad: 7de jaar BSO
Profiel

In 'Renovatie Bouw' krijg je voldoende theoretische achtergrond, maar je leert vooral hoe je bouwkundige opdrachten praktisch moet uitvoeren. Daarvoor leer je allerlei specifieke technieken: onderstutten, schoren, demonteren. Je leert ook nieuwere werkmethodes: spuitsystemen, buitenbepleistering, gietvloeren en je vormt een team met de andere leerlingen in een leerbedrijf.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je bent praktisch aangelegd en kiest voor specialisatie in de wereld van de bouw. Bestaande gebouwen omvormen tot nieuwe moderne woon-of werkentiteiten zie je als een uitdaging.

Klemtonen van de opleiding de nadruk ligt op het praktisch uitvoeren van opdrachten is een theoretische ondersteuning voor wat je doet onontbeerlijk. Je leert allerlei specifieke technieken: onderstutten, schoren,demonteren,.. Je maakt kennis met de nieuwste werkmethodes (spuitsystemen,buitenbepleisteringen,gietvloeren,...) die vandaag aangewend worden. Je vormt een TEAM met de andere leerlingen om een leerbedrijf op te starten waarbij je alle kneepjes van een echt bedrijf leert kennen.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Na dit 7e specialisatiejaar kan je als specialist in renovatietechnieken zelfstandig aan de slag, maar je kan natuurlijk ook werknemer worden in een bouw-of restauratiebedrijf als metselaar, stukadoor of vloerder.

Wat kan je verder studeren?

Je kan je verder specialiseren in een (professionele) bacheloropleiding bouw.

Scholen die deze richting aanbieden