Secretariaat-Talen

Graad: 3 TSO
Profiel

In Secretariaat-talen is er uiteraard veel aandacht voor Nederlandse, Franse, Engelse en Duitse taalvaardigheid, maar ook voor de bedrijfsgerichte component waarbij in de “secretariaatsvorming” professionele ICT-toepassingen en organisatietalent belangrijk zijn.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je voelt je aangetrokken tot een baan in het bedrijfsleven. Je hebt belangstelling voor vreemde talen en secretariaatswerk. Je hebt zin voor orde en nauwkeurigheid. Je hebt zin voor initiatief en je bent stressbestendig.

In welke beroepen kan je direct terecht?

De opleiding bereidt voor op tewerkstelling in de economische sector. Je kunt aan de slag in secretariaten, onthaaldiensten en administratief werk.

Wat kan je verder studeren?

Bachelor in het economisch studiegebied of in de lerarenopleiding: Medisch secretariaat, Secretariaat-talen, Zakelijk vertalen en tolken, Pers en voorlichting, Leraar secundair onderwijs-groep 1(Engels, Frans, Nederlands,..)

Zevende specialisatiejaren in het studiegebied Handel TSO: Administratie vrije beroepen, Commercieel webverkeer, Immobiliënbeheer, Internationaal transport en goederenverzending, KMO-administratie, Medico-sociale administratie, Public relations, Toerisme en recreatie, Verkoop en distributie, netwerkbeheer,

Zevende specialisatiejaren BSO: kantooradministratie en gegevensbeheer, logistiek, verkoop en vertegenwoordiging, winkelbeheer en etalage.

Scholen die deze richting aanbieden