Tuinbouw

Graad: 2 BSO
Profiel

BSO tuinbouw is een heel praktisch gerichte studie met praktijk (en stage in de 3e graad), waarin je tuinbouwgewassen leert verzorgen en commercialiseren, en tuinen of andere groene ruimten leert aanleggen en onderhouden.

In de derde graad kan je kiezen: ofwel leg je meer nadruk op bloemenzaak en tuincentrum, ofwel op tuinaanleg en –onderhoud.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je hebt belangstelling voor de teelt van groente en fruit, tuinaanleg of bloementeelt, en je wil met je handen werken. Een tikje creativiteit is een pluspunt.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Afgestudeerden worden tewerkgesteld door kwekerijen, tuinaanleggers, plantsoendiensten, bloemenwinkels, in tuincentra, op de voedingswarenafdeling van warenhuizen.

Wat kan je verder studeren?

Na tuinbouw kan je starten in een zevende specialisatiejaar BSO om zo het diploma van secundair onderwijs te behalen: agromanagement, bloemsierkunst, Bosbouw, groenbeheer en –verfraaiing, landbouwdiversificatie, land-en tuinbouwmechanisatie, manegehouder-rijmeester, Tuinbouwteelten, Tuinbouwmechanisatie, veehouderij en landbouwteelten.

Scholen die deze richting aanbieden