Horeca en voeding (DBSO)

Graad: DBSO Deeltijds BSO
Profiel

Certificaat: Hulpkelner
De hulpkelner voert de voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) voor de zaal en de bar uit. Hij helpt bij het onthaal en de bediening van de klanten. Hij ruimt de tafels af na de dienst en verzorgt de mise-en-place voor de volgende dienst. De opleiding hulpkelner bestaat uit 3 modules: bediening, initiatie bar en bediening en zaal- en tafelschikking. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt.

Certificaat: keukenmedewerker
Keukenmedewerker is de basisopleiding binnen horeca .De keukenmedewerker voert volgens instructies van de verantwoordelijke voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) en vaat uit. Hij verwerkt ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken door het toepassen van de basiskooktechnieken stoven, koken, bakken en blancheren. De opleiding keukenmedewerker bestaat uit 2 modules: initiatie keuken en keukentechnieken. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt.

Certificaat: Hulpkok
Hulpkok is de vervolgopleiding na keukenmedewerker. De hulpkok voert voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen uit. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken. Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerker. De opleiding hulpkok bestaat uit 5 modules: initiatie keuken, keukenprocessen, keukentechnieken, koude keukenbereidingen en warme keukenbereidingen. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt.

Certificaat: kok
De kok verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen en maakt gerechten volgens eigen creatie conform bedrijfsformule. Hij volgt de keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, geeft leiding aan keukenmedewerker en hulpkok en beheert de voorraden. De opleiding kok bestaat uit 7 modules: creatieve keuken, initiatie keuken, keukenprocessen, keukentechnieken, keukenorganisatie, koude keukenbereidingen en warme keukenbereidingen. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt.

Scholen die deze richting aanbieden