Magazijn (DBSO)

Graad: DBSO Deeltijds BSO
Profiel

Certificaat: Magazijnmedewerker
Magazijnmedewerker is de basiopleiding binnen de distributrie-opleidingen. De magazijnmedewerker ontvangt en laadt goederen. Hij pakt de goederen uit en in, sorteert en controleert ze, maakt ze verzendklaar, verplaatst ze en slaat ze op. Hij gebruikt hierbij hulpmiddelen zoals transpallet, duivel, … en stapelhulpmiddelen zoals pallet, box, kooi, … en past stapeltechnieken toe. De magazijnmedewerker telt, scant en registreert de goederen. Hij controleert de bijhorende documenten en vult ze in. De opleiding magazijnmedewerker bestaat uit 3 modules: inkomende goederen, magazijntaken enuitgaande goederen. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt.

Certificaat: Bestuurder heftruck
Deze opleiding is een vervolgopleiding na magazijnmedewerker. De bestuurder heftruck verplaatst en stapelt goederen over korte afstanden zowel binnen als buiten. Hij laadt en lost externe transportmiddelen. Hij voorziet de heftruck van diverse voorzetapparatuur. De lading bevindt zich vóór de voorwielen. De opleiding bestuurder heftruck bestaat uit 3 modules: besturing heftruck, verplaatsing lading extern transportmiddel enverplaatsing lading heftruck. Deze opleiding gebeurt i.s.m. VDAB Temse. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt

Certificaat: Reachtruckbestuurder
Deze opleiding is een vervolgopleiding na magazijnmedewerker en bestuurder heftruck.De bestuurder reachtruck verplaatst en stapelt goederen over korte afstanden, vooral in smalle gangpaden van een magazijn. Hij gebruikt de reachtruck om de goederen te stapelen en te ontstapelen op grote hoogte. Hij kan de ganse mast van de reachtruck vooruit en achteruit bewegen. De bestuurder reachtruck zit haaks ten opzichte van de vorken. De opleiding bestuurder reachtruck bestaat uit 2 modules: besturing reachtruck enverplaatsing lading reachtruck. Deze opleiding gebeurt i.s.m. VDAB Temse. Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd, wordt een certificaat uitgereikt.

Scholen die deze richting aanbieden