Bedrijfseconomie (Handel)

Graad: 2 - 3 TSO
Profiel

Je krijgt een stevige algemene vorming met een bijzondere aandacht voor taalvaardigheden (Nederlands, Frans, Engels, Duits) met heel wat praktische oefeningen op zakelijke communicatie. Ook wiskunde werkt heel praktisch met oefeningen op de rekenvaardigheden en met specifieke toepassingen voor de handelssector.

In de bedrijfsgerichte vorming zijn bedrijfshuishoudkunde/boekhouden, tekstverwerking, toegepaste informatica (bedrijfsgerichte software), juridische vorming en werken met bedrijfsgerichte software zeer belangrijk.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je hebt belangstelling voor economie, talen, administratie en informaticatoepassingen. Je bent vlot in omgang, bereid zelfstandig te werken en je hebt een aangeboren zin voor handel drijven. Je kan ordelijk en nauwkeurig werken. Je wenst alle mogelijkheden open te laten om later nog hogere studies te volgen of direct in het bedrijfsleven te stappen.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Als je slaagt, haal je na de derde graad het attest bedrijfsbeheer, zodat je je dan direct kunt vestigen als zelfstandige. De opleiding bereidt voor op tewerkstelling in de economische sector of overheidsdiensten.

Wat kan je verder studeren?

Bachelor: marketing, expeditie, distributie en transport, accountancy-fiscaliteit, leraar secundair onderwijs-groep 1 (economie, burotica of informatica, handel-burotica) 

Zevende specialisatiejaren TSO: administratie vrije beroepen, commercieel webverkeer, immobiliënbeheer, internationaal transport en goederenverzending, KMO-administratie, medico-sociale administratie, public relations, toerisme en recreatie, verkoop en distributie

Zevende specialisatiejaren BSO: verkoop en vertegenwoordiging, winkelbeheer en etalage.

Scholen die deze richting aanbieden