Toerisme

Graad: 2 - 3 TSO
Profiel

Naast de algemene vakken en de talen staan sociaal gerichte en toeristische vakken in deze opleiding centraal: praktijk toerisme, toeristische en recreatieve ruimten, communicatie en onthaaltechnieken en toeristische organisatie. Ook toegepaste economie en dactylo horen bij de basisopleiding voor bedienden in de toeristische sector. In de tweede graad heb je de studierichting toerisme, in de derde graad kies je voor ofwel Toerisme ofwel Onthaal en Public Relations.

Waarom zou je deze studierichting kiezen?

Je bent vlot ter taal en je vindt het prettig anderen te helpen. Je wil iets van de wereld zien en hebt interesse voor cultuurhistorische en geografische aspecten van het toerisme. Bovendien ben je creatief, flexibel, stipt, leergierig en stressbestendig.

In welke beroepen kan je direct terecht?

Werknemer in de toeristische sector: baliebediende in reisbureau, VVV of toeristische dienst, touristische gids, hotelreceptionist, medewerker in vakantie-attractie- of recreatiepark, medewerker van een cultuurhistorische instelling, museum of cultureel centrum

Wat kan je verder studeren?

Master in toerisme

Bachelor in Hotelmanagement, Bedrijfscommunicatie, Pers en voorlichting, Public Relations, Facilitaire dienstverlening, Beheer, toerisme en recreatie, bachelor lerarenopleiding (verscheidene opties), steward(ess)

7de specialisatiejaar TSO Toerisme en Recreatie, Toerisme en Organisatie, Administratie vrije beroepen, Butler, Commercieel webverkeer, Hotelbeheer, Immobiliënbeheer, Internationaal transport en goederenverzending, KMO-administratie, Medico-sociale administratie, Public relations

7e specialisatiejaar BSO: Hotelonthaal

Scholen die deze richting aanbieden